RELOCATION SERVICES

Een buitenlandse high potential aanwerven? 

>> Xine zorgt voor een high level service en neemt alle zorgen uit uw HR-handen. 

Wij begeleiden uw expat van A tot Z: administratief, juridisch en praktisch bijvoorbeeld bij de verhuis en settling in. Gedurende het hele proces is Xine hét single point of contact voor uw expat en het meereizend gezin. Ons doel? Een probleemloze integratie en een persoonlijke begeleiding, zodat uw nieuwe werknemer zich meteen welkom voelt in uw bedrijf en in zijn nieuwe omgeving.

>> Xine staat voor een individuele expat begeleiding. Een goede voorbereiding is de sleutel tot een geslaagde ervaring als expat: 

1 | Immigration assistance 

Bij het aanwerven van een buitenlandse werknemer wordt elke onderneming geconfronteerd met de strenge immigratieregelgeving. Wij adviseren uw HR-afdeling en uw expat over de toepasselijke procedure die gevolgd moet worden. Wij assisteren u bij de aanvraag of verlenging van een single permit, arbeidskaart, visumaanvraag, verblijfsvergunning, inschrijving bij de bevolkingsdienst, omzetten van het buitenlands rijbewijs… We overlopen de hele checklist voor expats en zorgen dat alle documenten tot de puntjes in orde zijn voor de internationale tewerkstelling. Voor meer info: klik hier >>>>

2 | Area orientation 

Xine zorgt voor een persoonlijke begeleiding van elke expat en die start met een telefonische kennismaking. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de wensen en de interesses van de expat en het gezin. Wonen in de stad of liever in een landelijke omgeving? Welke scholen zijn er? In de zoektocht naar een geschikte buurt houden wij rekening met de persoonlijke voorkeuren.

3 | Home search

Een aangenaam verblijf begint bij een woning waar uw expat zich thuis voelt. Afhankelijk van de wensen en voorkeuren zorgen we voor een voorlopige huisvesting of gaan we op zoek naar een huurwoning. We steken de handen uit de mouwen en contacteren immokantoren, regelen huisbezoeken, een verhuisfirma, de aansluiting van nutsvoorzieningen, meubels, enz… 

4 | Settling in

Wie als expat komt wonen en werken in België, kan rekenen op een flinke stapel papierwerk. Xine laat zich hier niet door afschrikken, integendeel. Een bankrekening openen of een verzekering afsluiten? Wij loodsen uw buitenlandse werknemer met veel expertise door de kleine lettertjes.

5 | Partner assistance

Het geluk van uw expat hangt samen met dat van zijn of haar meereizende partner en de kinderen. Xine is zich hiervan bewust en heeft aandacht voor het hele gezin, zodat het integratieproces vlot en positief verloopt. We regelen een stadsbezoek, gaan op zoek naar clubs en verenigingen of beantwoorden specifieke vragen en wensen. 

Wenst de expat partner begeleiding in de zoektocht naar een nieuwe job? Hiervoor werken we samen met Talent Interlock. Zij zijn gespecialiseerd in het bijstaan van internationaal talent met op maat gemaakte trainingen en integratieprogramma’s om hen klaar te stomen voor de Belgische professionele markt.

6 | Schooling assistance

Verhuizen de kinderen van uw expat mee naar België? Dan zoeken we samen een geschikte (internationale) school en kinderopvang in de buurt. Zijn er bepaalde taalopleidingen nodig voor de kinderen? Xine staat klaar met tips en advies zodat ook de expat kinderen zich meteen welkom voelen in hun nieuwe omgeving.

>> Xine is uw partner die zich specifiek richt op expats die verhuizen naar België. Wij ondersteunen uw HR-dienst met één van de bovenstaande services of het hele pakket.

Relocation bureau gezocht?
Neem contact op >>

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x